top of page

Overweegt u een portret door mij te laten schilderen of wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact met mij op (zie het contactformulier). Telefonisch of via e-mail kan ik wellicht al op een hoop vragen antwoord geven.

Houtskool naar leven 30 x 42.JPG
Portret in opdracht
Marjolein

Onze eerste afspraak is meestal bij mij thuis, hier werk ik. U maakt uw wensen kenbaar en ik kan aan de hand van voorbeelden de mogelijkheden aan u laten zien. We nemen rustig de tijd om te kijken naar o.a. maatvoering, kleurstelling en materiaalgebruik. Bij voorkeur werk ik met olieverf op paneel of linnen, maar er zijn natuurlijk veel meer materialen geschikt om een sprekend portret te creëren. 

We starten met een poseer- en fotosessie. Ik maak een aantal schetsen met houtskool en/of potlood en neem alles mee naar mijn werkruimte om aan de slag te gaan met het bepalen van de compositie. We bespreken mijn voorstel en eventuele alternatieven en vervolgens start ik met het 'echte' portret. Soms is overigens een tweede poseersessie nodig of ik werk verder van foto.

Tijdens het proces houd ik u natuurlijk op de hoogte van de vorderingen. Wilt u tussentijds het werkstuk bekijken dan maken we een afspraak en komt u gezellig langs. U bent van harte welkom. Over het algemeen heb ik 4 tot 12 weken nodig om een portret te schilderen.

Prijzen variëren. Dit heeft te maken met de vele mogelijkheden. Om u toch een richtlijn te kunnen geven: een portret in olieverf van ongeveer 40 x 50 cm met een eenvoudige achtergrond is al mogelijk vanaf 600 euro. Een klein (13 x 18 cm) herinneringsportret in ei-tempera is mogelijk vanaf 300 euro. 

bottom of page