top of page

Over Melinda

Het moge duidelijk zijn: ik schilder graag stillevens en portretten. In het schilderen van stillevens kan ik mijn perfectionisme een plekje geven en met het creëren van portretten kan ik wat beter de boel de boel laten en experimenteren met kleur en verfstreek. Dat doe ik graag tijdens de open ateliers van het SAKB in Amstelveen.

Ik vind het heerlijk om oude spulletjes nieuw leven in te blazen op het doek. Kringloopwinkels, antiekmarkten en mijn eigen keuken zijn dé plekken waar ik inspiratie opdoe. Alle spulletjes hebben wel een verhaal of roepen herinneringen op.

Mijn interesse in tekenen en schilderen is er altijd al geweest. O.a. het werk van Tjalf Sparnaaij (en dan met name 'Vaatwasser') heeft mij geïnspireerd en het lef gegeven om realistische stillevens van bij voorkeur alledaagse objecten te schilderen. Verder ben ik groot fan van elkaars tijdgenoten Isaac Israëls, Anders Zorn, Joaquín Sorolla en John Singer Sargent. Ook Kees van Dongen en Jan Sluijters behoren tot mijn favorieten.

De liefde voor portret is een aantal jaren geleden ontstaan toen ik, naast een cursus fotografie, enkele lessen portret- en modelschilderen volgde bij Maarten Welbergen (Wackers Academie in Amsterdam). Om me nog meer te kunnen verdiepen in de portretschilderkunst heb ik de portretopleiding bij Portretschool Amsterdam gedaan en in 2018 afgerond.

Melinda zelfportret

Schootsveld 23

1421 LM  Uithoorn

Tel. 06-16202618

contactformulier

bottom of page