top of page

Over Melinda

Een jaar of 17 geleden ben ik begonnen met schilderen. Door veel te kijken en vooral veel uit te proberen heb ik me wegwijs gemaakt in de wereld van verf en penseel. En dat doe ik eigenlijk nog steeds: kijken en uitproberen.

Ik schilder vooral graag realistische stillevens en portretten. In het schilderen van de stillevens kan ik mijn perfectionisme een plekje geven en met het creëren van portretten kan ik wat beter de boel de boel laten en experimenteren met kleur en verfstreek.

Ik vind het heerlijk om oude spulletjes nieuw leven in te blazen op het doek. Op deze manier hoop ik een stukje van mijn verwondering en fascinatie te kunnen laten zien aan de kijker. Spiegelingen, details, kleurverlopen, tintverschillen; als ik aan het schilderen ben zie ik steeds en steeds meer. 

De liefde voor portret is een aantal jaren geleden ontstaan toen ik, naast een cursus fotografie, enkele lessen portret- en modelschilderen volgde bij Maarten Welbergen (Wackers Academie in Amsterdam). Om me nog meer te kunnen verdiepen in de portretschilderkunst heb ik de tweejarige Opleiding tot Portretschilder bij Portretschool Amsterdam gevolgd en in 2018 met succes afgerond.

 

Melinda zelfportret

Schootsveld 23

1421 LM  Uithoorn

Tel. 06-16202618

contactformulier

bottom of page