Over Melinda

Een jaar of dertien geleden is Melinda begonnen met schilderen. Door veel te kijken en vooral veel uit te proberen heeft ze zich wegwijs gemaakt in de wereld van verf en penseel. Bij Stichting Crea in Uithoorn heeft ze haar eerste stappen gezet, zowel op het gebied van schilderen als op het gebied van fotografie.

De liefde voor portret is een aantal jaren geleden ontstaan toen Melinda, naast de cursus fotografie, enkele lessen portret- en modelschilderen volgde bij Maarten Welbergen (Wackers Academie in Amsterdam). Gepassioneerd en gedreven geeft ze haar interpretatie vorm. "De mens levert mij een oneindige stroom van indrukken en als het mij lukt om daar iets van te vangen, vast te houden en weer te geven, geeft mij dat zoveel voldoening! Daar doe ik het voor!"

Om zich nog meer te kunnen verdiepen in de portretschilderkunst heeft ze de tweejarige Opleiding tot Portretschilder bij Portretschool Amsterdam gevolgd en met succes afgerond. Naast haar vrije werk tekent en schildert ze portretten in opdracht.

Melinda zelfportret

Schootsveld 23

1421 LM  Uithoorn

Tel. 06-16202618

contactformulier